چهارشنبه، آذر ۱۹، ۱۳۹۳

آیا حیات از یک دنباله دار آمده است؟




یک نظریه به ما می گوید که آب و بلوک های شیمیایی اساسی سازنده حیات ممکن است توسط دنباله دار های یخی به زمین آمده باشند.

این که چگونه زندگی برای اولین بار در زمین آغاز شد هنوز هم یکی از اسرار بزرگ علم است. آب مایع مهم ترین پیش نیاز حیات است، اما این آب از ابتدا روی زمین داغ موجود نبود و همانطور که اشاره شد دنباله دار ها عمدا از یخ تشکیل شده اند پس ممکن است آب مورد نیاز برای تشکیل و ادامه حیات از طریق دنباله دار ها به زمین رسیده باشد.

یکی دیگر از اجزاء اصلی حیات، ترکیبات آلی هستند به نام اسید های آمینه که با پیوستن به یکدیگر پروتئین های پیچیده را تشکیل می دهند. برای مدت طولانی تصور می شود که این مولکول ها فقط می توانند توسط فرایند های بیولوژیکی ایجاد شوند، اما چگونه پا بر زمین نهادند؟ تحقیقات نشان داده است که دنباله دار ها می توانستند این مولکول ها را برای زمین به ارمغان بیاورند.

اما ما هنوز نمی توانیم درستی این فرضیه را کاملا تائید کنیم که آیا ما از دنباله دار ها آمدیم؟

دوشنبه، آذر ۱۷، ۱۳۹۳

وُیجر- قسمت اول



در اواخر تابستان و اوایل پائیر سال 1977، فضاپیمای دوقلویی به نام وُیجر 1 و وُیجر 2 عازم سیارات بیرونی منظومه شمسی شدند، تا مانند دریانوردان باستانی اقیانوس پهناور منظومه شمسی را بپیمایند و به کشف ناشناخته های ما درباره منظومه شمسی بپردازند.

آنها با خود سنسورهای نجومی و باتری های پلوتونیومی با خود حمل می کردند. همچنین تجهیزات ناوبری که اطلاعات خود را به آزمایشگاه پیشرانش جت (JPL) ناسا در پاسادانای کالیفرنیا ارسال می کنند.



آنها در سفر طولانی و شگفت انگیز خود، اقمار مشتری، حلقه های زحل و اورانوس و نپتون را به تصویر کشیدند. اما جالب ترین تصویر آنها «نقطه آبی کمرنگی» بود به نام زمین.

دانشمندان ناسا بر این باورند که فضاپیمای ویجر 1 در 25 آگوست 2012 مرز منظومه شمسی را پشت سر گذاشته و به فضای میان ستاره ای وارد شد. در آن زمان ویجر 1 با جفت دو قلوی خود ویجر 2 بیش از 483 میلیون کیلومتر فاصله داشت.

ادامه دارد...


جمعه، آذر ۱۴، ۱۳۹۳

دانلود فیلم پیشتازان فضا 1 (Star Trek: The Motion Picture 1979)



قرن بيست و سوم.خبرهای رسيده از مقر فرماندهی استارفليت در سن فرانسيسکو، حاکی از هجوم نيروهاي عظيم ابری شکلی به سوي زمين است. «فرمانده کرک» فرماندهی سفينه ی قدیمی اينتر پرايز را براي مقابله با اين هجوم به عهده مي گيرد...

دانلود از سرور کویر موزیک (720)
دانلود زیرنویس فارسی
هر هفته یک فیلم فضایی

به زودی: فصل دوم سریال کاسموس



فصل دوم مستند سریالی کاسموس که از شبکه های فاکس و نشنال ژئوگرافیک در 13 قسمت برای عموم پخش می شد در بهار 94 به روی آنتن می رود.
دکتر نیل دگراس تایسون

این سریال حداقل سه میلیون بیننده در هفته جذب کرد و باعث تولید بحث های مثبت و منفی در شبکه های اجتماعی شد. دکتر نیل دگراس تایسون مجری این برنامه اسرار و شگفتی های فضا را به صورت قابل فهم و رسا برای عموم توضیح می دهد.

دوره قبلی این سریال در دهه 1980 توسط دانشمند معروف، کارل سِگِن اجرا می شد.

جمعه، خرداد ۳۰، ۱۳۹۳

جزئیات دشت لوت ایران از نگاه رصدخانه زمین اِسا




شیار های حک شده روی سطح نمکی کویر لوت ایران در این تصویر ماهواره ای دیده میشود. این بیابان اغلب به عنوان یکی از داغ ترین بیابان های زمین شناخته می شود. برای چندین سال رکورد سوزان ترین نقطه کره زمین را از آن خود کرده است. بالاترین درجه حرارت ثبت شده سطح زمین در سال 2005 در کویر لوت ایران، با دمای 70/7 C توسط ماهواره های ناسا در این کویر ثبت شد.

این منطقه به طور کلی غیر قابل سکونت است. حتی باکتری ها هم در اینجا زندگی نمی کنند چه برسد به گیاهان و حیوانات. برخی گزارش ها ادعا می کنند که گروه های تحقیقاتی به این صحرا شیر آورده بودند و این شیر استریل باقی مانده بود.

منطقه تحت پوشش این عکس حدود 125 کیلومتر مساحت دارد. این تصویر را ماهواره کره ای Kompsat-2 در 4 نوامبر 2011 بدست آورد. esa از این ماهواره پشتیبانی میکند.

چهارشنبه، دی ۱۸، ۱۳۹۲

تصویر جدید چاندرا از SN1006



SN1006 باقی مانده ابرنواختری است که حدود هزار سال پیش در زمین دیده شد. انفجار این ابرنواختر در 1 می 1006 میلادی (10 اردیبهش 385 خورشیدی) دیده شد. این انفجار به مراتب از زهره روشن تر و در طول روز نیز قابل مشاهده بود. اخترشناسان چینی، ژاپنی، اروپایی و تازی این پدیده شگفت انگیز را ثبت کردند. با آغاز عصر فضا در سال 1960 میلادی (1340 خورشیدی) دانشمندان موفق شدند که ابزار ها و آشکارساز های خود را بالاتر از جو زمین به کار گیرند. یکی از طول موج هایی که در جو زمین متوقف میشوند، اشعه ایکس است. SN1006 یکی از کم نورترین منابع اشعه ایکس تشخیص داده شده توسط اولین نسل از تلسکوپ های اشعه ایکس است.

این تصویر جدید از SN1006 از رصدخانه اشعه ایکس چاندرای ناسا است که این جرم آسمانی را با جزئیات عالی نشان میدهد.

این تصویر جدید چاندرا اطلاعات جدید درباره طبیعت SN1006 که یک باقی مانده ابرنو اختر از نوع Ia است را فراهم می کند. این نوع از ابرنواختر ها زمانی که جرم زیادی از یک ستاره پیر و بزرگ به سمت یک کوتوله سفید سرازیر میشود، یا زمانی که دو کوتوله سفید با هم ادغام و منفجر شوند، به وجود می آیند. آشنایی با این نوع ابرنواختر ها برای اخترشناسان از این جهت مهم است که در کهکشان های دوردست به عنوان راهی برای سنجش انبساط جهان است.

تصویر جدید SN1006 نشان دهنده یک نقشه فضایی دقیق از خارج شدن مواد ستاره ای در یک انفجار ابرنواختری از نوع Ia است. محققان با بررسی عناصر باقی مانده مانند سیلیکون، اکسیژن و منیزیم قادر خواهند بود، به چگونگی ستاره قبل از انفجار و لایه های خارج شده از ستاره پاسخ دهند.